Η Κατερίνα Θεοφανίδου είναι πτυχιούχος του τμήματος Βιομηχανικής Διοίκησης και Τεχνολογίας του Πανεπιστημίου Πειραιά με μεταπτυχιακό στη Διαχείριση Ενέργειας και Προστασία Περιβάλλοντος από το ΕΜΠ και το Πανεπιστήμιο Πειραιά.

Η Κατερίνα έχει 19ετή επαγγελματική εμπειρία. Είναι ιδρύτρια και διευθύντρια της projectyou, εταιρεία παροχής εκπαιδευτικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών, ενώ στο παρελθόν έχει εργαστεί σε πολυεθνικές και μεγάλες ελληνικές εταιρείες, όπως BP Hellas, Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, ΕΡΤ Α.Ε., Alpha Δορυφορική Τηλεόραση, DEKRA Akademie κ.ά. Παράλληλα, έχει 15ετή διδακτική εμπειρία ως εισηγήτρια σε πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων στα αντικείμενα: Project Management, Microsoft Project, Επιχειρηματικότητα, Εκπόνηση Επιχειρηματικού Σχεδίου, Marketing, Soft Skills, Επικοινωνία, Τεχνικές Παρουσιάσεων και Logistics.

Από το 2007 έως και σήμερα έχει εκπαιδεύσει την πλειονότητα των πιστοποιημένων IPMA-D στην Ελλάδα.

Το διάστημα 2011-2013, με μια ομάδα έμπιστων συνεργατών, ιδρύει τρία start-ups: metagora.gr, agorathermansis.gr, 3S4S Εφαρμογές ΕΠΕ.

Η Κατερίνα είναι εκπαιδεύτρια, σύμβουλος επιχειρηματικότητας νεοφυών και υφιστάμενων επιχειρήσεων και μέντωρ νέων επιχειρηματιών. Έχει συμβουλέψει πάνω από 2.200 υφιστάμενους και νέους επιχειρηματίες σε σεμινάρια, εργαστήρια και προσωπικές συναντήσεις συμβουλευτικής.

Είναι πιστοποιημένη Project Management Associate IPMA–D (International Project Management Association) από το 2008, με πολυετή εμπειρία τόσο στη διαχείριση έργων όσο και στην εκπαίδευση στο Project Management. Είναι επίσης πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια ενηλίκων μη τυπικής εκπαίδευσης από τον ΕΟΠΠΕΠ και από την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων της Γερμανίας (DIHK e.V.).

Η Κατερίνα κατέχει το ρόλο της Γενικής Γραμματέως στο Ινστιτούτο Logistics Management Ελλάδας (ILME).